Het Vallei-orgasme: De Rolls Royce onder de orgasmes

Marleen Jansen
Marleen Jansen

Marleen Janssen is journalist, columnist en schrijver. Tien jaar geleden leert ze taotrainer Reinoud Eleveld kennen, een expert op het gebied van taoïstische kennis en techniek. Via hem maakt ze kennis met de oosterse visie op seksualiteit. Sindsdien is haar missie om zoveel mogelijk mannen en vrouwen in te wijden in de seksuele geheimen van het Chinese taoïsme. 

Inmiddels zijn er drie boeken over seksualiteit en liefde van haar hand verschenen en kun je een cursus en diverse trainingen volgen. Eén van de onderwerpen die Marleen veelvuldig bespreekt in haar eerste boek Alleen voor vrouwen, is het vallei-orgasme, of zoals ze zelf zegt: de Rolls Royce onder de orgasmes. ‘Het golft door je lichaam en kan uren duren. Het zorgt voor meer genot en geeft ook meer energie.’ We geven je alvast een voorproefje uit het boek:

‘Het vallei-orgasme zorgt voor meer genot en geeft meer energie’

Seksuele energie

‘Hoe zit dat toch precies met seksualiteit?’ vroegen de Chinese taoïsten zich duizenden jaren geleden al af. Ze onderzochten het geheim van seksualiteit en ontdekten dit: Seksualiteit is de grootste kracht die er bestaat. Je kunt er een mens mee maken. Dat is de vorm van seksualiteit die wij in het Westen allemaal door en door kennen: voortplantingsseksualiteit. De taoïsten dachten: als je er baby’s mee kunt maken, zou je die seksuele energie dan niet ook voor andere doeleinden kunnen gebruiken? We maken immers geen vierhonderd kinderen in een leven. En ja, dat bleek te kunnen. Je kunt seksuele energie transformeren: omzetten in levenskracht die je aan jezelf geeft. Dat heet transformatieseksualiteit en deze vorm van seksualiteit kennen wij in het Westen niet.

 Zelfbeminning

Hoe werkt dat transformeren van die seksuele energie? Het zal je niet verbazen, dat gaat via zelfbeminning. Door jezelf in opwinding te brengen (en niet even snel snel af te stevenen op een piekorgasme, maar de beste minnares van jezelf te worden) vergroot je de hoeveelheid seksuele energie in je lichaam. Dat levert je heerlijke orgasmes op. Getrainde vrouwen beleven de allerbeste: het vallei-orgasme. Nadat je daarvan genoten hebt, kun je de energie door je lichaam laten reizen. De seksuele kracht vult je batterijen en gaat op zoek naar achterstallig onderhoud. Hoe langer je dit doet, hoe gezonder je wordt. Je bent niet meer moe.

Hocuspocus

Klinkt dit je als een soort hocuspocus in de oren? Logisch: deze kennis over het lichaam en waar dat toe in staat is, is onbekend bij westerse mannen en vrouwen. Maar de Chinese taoïsten zijn gewone mensen, zoals jij en ik. De technieken van het vallei-orgasme zijn niet moeilijk, ze vergen alleen oefening. Het is net als leren fietsen. Je moet weten waar de trappers zitten, hoe je remt en hoe je veilig een weg oversteekt zodat je niet wordt overreden door een tram.’