Boeken (2016)

Buiten is het koud en donker, binnen kruip je op de bank en geniet je van meeslepende films en spannende boeken. 

Moody Bitches

Moody Bitches / Julie Holland (klik hier)

Te veel stress? Te weinig energie? Te weinig seks?

Psychiater en bestsellerauteur Julie Holland kent de remedie om deze problemen te verhelpen: leer eens lekker humeurig te zijn! Vrouwen hebben geleerd om hun buien te onderdrukken: succesvolle moderne vrouwen laten zich immers niet zomaar gaan- dat is slecht voor je carrière. Het onderdrukken van natuurlijke emoties is echter schadelijk, zoals Holland haar patiënten op het hart drukt. Wat wél werkt is ermee om leren gaan, zodat uitputting en een afwezig libido verleden tijd zijn. Holland legt uit hoe.

Peyton Place

Peyton Place / Grace? Metalious (klik hier)

Controversiële bestseller vol lust, overspel en moord.

Grace Metalious schreef in 1956 dit smeuïge boek dat destijds voor veel ophef zorgde. Jarenlang stond Peyton Place op de bestsellerlijst van The New York Times. Het boek werd later gebruikt als basis voor een verbazend brave gelijknamige soap. Tot onze vreugde wordt de oorspronkelijke roman nu bijna 60 jaar later weer uitgegeven door Nieuw Amsterdam. Op basis van haar eigen ervaringen ontmaskert Grace Metalious de hypocrisie van voorstedelijk Amerika.

Mijn Man En Mijn Minnaars

Mijn man en mijn minnaars / Robin Rinaldi (klik hier)

Een jaar van ontdekking.

Dit gedurfde boek daagt je uit om je normen op de schop te nemen: wat is de ideale balans tussen jezelf en anderen plezieren? Journaliste Robin Rinaldi komt erachter dat haar man de toekomst anders ziet dan zijzelf. Hierop besluit zij dat als ze geen kinderen zal hebben, ze minnaars zal hebben. Wat volgt is een jaar vol openbaringen en vervulde seksuele fantasieën.

Het Rosie Project

Het Rosie project / Graeme Simsion (klik hier)

Liefde laat zich niet door lijstjes leiden.

Don Tillman is een briljant wetenschapper, maar helaas door zijn autisme op sociaal gebied nogal onhandig. Hierdoor is hij nooit verder gekomen dan een eerste date. Toch zou Don graag een vrouw willen vinden. Aangezien hij in schema’s en lijstjes denkt, hoopt hij met behulp hiervan te slagen in zijn zoektocht naar de ideale vrouw: gewapend met een zeer uitgebreide vragenlijst. Als Rosie op zijn pad komt blijkt zij niet echt aan zijn rij eisen te voldoen. Simsion doet op humoristische wijze uit de doeken hoe Don’s lijstjes en schema’s op de schop worden genomen door het avontuur dat hij met Rosie beleeft.