DUSK TV: Geeft uitsluitsel (Deel 4)

In drie artikelen over porna-televisie (en internet) zender Dusk TV is uitleg gegeven over vrouwvriendelijke seksfilms. De maatstaven om ze zo te benoemen zijn uitgelegd, dat het vrouwen zijn die dat bepalen en ook zijn er films besproken die daar heel goed, of toch iets minder aan voldoen. Een apart genre vormt een aantal rolprenten dat uitleg geeft over het liefdesspel. De zogenaamde “How To” film. Anders gezegd: de aanwijzingen die kunnen helpen bij de beleving van het plezier in de slaapkamer. Of, zoals in de eerste film: de badkamer.

How To: Erotic Massage

Deze uitleg kreeg vijf sterren toebedeeld van het vrouwenpanel van Dusk TV. De verwachtingen zijn derhalve hoog gespannen. Een kleine bedenking kreeg ik bij de beschrijving onder de film, daar men stelt dat een erotische massage heel goed van pas komt als je een nieuwe liefde hebt. Mijn kanttekening bij die uitspraak is dat dit type massage zich juist heel goed leent voor een situatie waarin beide lovers elkaar al langer kennen. Dan verfrist het om zo eens langdurig bij elkaar te zijn en elkaar alle aandacht te schenken. Want dat laatste kenmerkt de erotische massage. Die is niet aan de klok gebonden, daar je alle tijd neemt om elkaar plezier te doen.

We zien een jong stel in een badkamer. Er is alles gedaan om die romantisch te maken. Er is champagne, er zijn kaarsjes en rozenblaadjes, kortom een tip: maak van die ruimte een warm nestje. Tip van mij: plaats een dimmer in plaats van een gewone lichtknop. Vervolgens volgt er een tedere massage, begeleid door een vrouwenstem die uitleg geeft. Het zijn echter toch vooral de beelden die laten zie hoe een aandachtige massage eruit zou kunnen zien. Als het stel het bad verlaat gaat de massage verder op badkamervloer. Daar gaat het een beetje mis. Immers die harde tegelvloer, dan kun je niet comfortabel op liggen. Er wordt weliswaar een handdoekje ingezet, maar dat lijkt me weinig te helpen. En is er vloerverwarming aanwezig? Waarom dan niet een hele stapel badhanddoeken bij de hand, om dan tenminste het hoofd enige ondersteunende zachtheid te bieden? Ook bij het bedrijven van erotiek kan een praktische instelling veel uitmaken.

Jessica Drake’s Guide To Wicked Sex: Anal 101

Van Jessica Drake is een hele serie How To’s op Dusk TV te bewonderen. Het is misschien een beetje flauw om tussen al dat moois juist een film uit te kiezen die maar twee sterren kreeg. Het intrigeert echter om de reden daarvan te achterhalen.

Vooraf wordt verteld dat men anale seks vaak plant. Het neemt misschien de spontaniteit weg, toch is het een goede raad. Je wilt immers niet dat het uitmondt in een, laat ik zeggen, rommelige bedoening. Goed is de gegeven raad om op voeding, en bovenal hygiëne te letten. In korte voorbeelden worden filmpjes getoond met commentaar over (niet penetrerend) rimmen en anale massage. Daarna volgt een serie filmpjes die allen gemeen hebben dat er overdadig veel waterverdragen glijmiddel gebruikt dient te worden (siliconen glijmiddel tast condooms en speeltjes aan) en ook veel inschattingsvermogen en geduld. Dat deze film slechts twee sterren krijgt is geheel onterecht, daar het ook aandacht besteedt aan communicatie en dat goede anale seks geen pijn hoort te doen. Het is geen film, maar een How To. Er wordt dus heel veel informatie overgedragen. Het beantwoordt derhalve aan het vooraf gestelde doel en vijf sterren zou niet hebben misstaan.

Jessica Drake’s Guide To Wicked Sex

G-Spot And Female Ejaculation: Annie Cruz & Toni Ribas

Vier sterren en een beschrijving: Where is the G-spot? What is squirting? And how do you give yourself fully to the strongest possible orgasms? Find out with these sexlessons by Wicked Pictures. Dat willen we zien, want uitleg waar de G-spot zich bevindt en hoe een spuitorgasme is te verwezenlijken, wie weet komen op dat gebied nuttige tips van pas. Maar wat een teleurstelling. Er is dan wel een stelletje druk met elkaar in de weer, maar enige uitleg ontbreekt. Dat maakt dat zij die niet met dat gevoelige plekje bekend zijn, of die niet kunnen vinden, van deze movie niets wijzer worden. De dame in kwestie squirt rijkelijk, maar hoe ze zover is geraakt blijft in het ongewisse. In dit geval mogen er van mij drie sterren af.

Dusk TV is uiteraard afhankelijk van het aanbod van instruerende films. Dat die er überhaupt zijn is mooi, maar of je er wat van leren kunt hangt erg af van de kwaliteit van het gebodene. Een tip kan zijn: start een film en luister of er gesproken uitleg bij gegeven wordt. Zo niet, dan kun je eigenlijk niet van een How To spreken. Is die uitleg er wel, dan zijn het de tips die je verder helpen. Maar dat niet alleen. De beelden moeten het gesprokene verduidelijken. Kenmerkend voor het genre is dat tijd en aandacht aan vrijen besteden de boventoon voert. Beelden die plezier en tederheid tonen, laten zien dat vrijen elkaar een fijne tijd gunnen is. En dat aandachtig vrijen iets anders dan een vluggerdje is. In dat geval kom je niet toe aan al die technieken en mogelijkheden die een goede vrijpartij biedt. Wil je meer dan even snel, zet dan eens een How To op. Kijk met zijn tweeën en praat er met elkaar over. Wie weet welke deuren er zich voor jullie openen?