zaterdag 25 juni 2022
No menu items!
No menu items!

Fijn blijven vrijen bij een kinderwens

Fijn blijven vrijen bij een kinderwens
F

Francien Nijman - du Bois
Francien Nijman – du Bois

Als er een kinderwens bestaat en je samen enthousiast aan ‘het oefenen’ gaat, dan verwacht je meestal binnen afzienbare tijd zwanger te zijn. Bij het uitblijven van een zwangerschap slaat het beginnersenthousiasme om in een verplicht patroon van vrijen-op-de-juiste-tijd. Wanneer de test aangeeft dat je een eisprong hebt. Of je zin hebt of niet.

Als zwangerschap uitblijft

Meestal kom je bij de gynaecoloog terecht. Eenmaal in het behandeltraject komen de intimiteit en het plezier in vrijen steeds meer onder druk te staan. Zwanger worden wordt door anderen en buiten je lichaam om geregeld. Het behandeltraject beïnvloedt vaak de seksuele relatie tussen de partners. Op deze manier zwanger worden is klinisch, er is weinig intimiteit, geen samenzijn. Je moet je letterlijk herhaaldelijk blootgeven aan behandelaars. Logisch dat dit vaak een lichamelijke of psychische reactie veroorzaakt.

‘Zo wordt vrijen weer fijn’

Gespannen spieren

Ik krijg regelmatig vrouwen in de praktijk die door de behandeling zoveel spanning opbouwen in hun buik- en bekkenbodemspieren dat zij hierdoor klachten krijgen. Bij langdurige stress, teleurstelling, pijn en over je grenzen gaan kun je, zonder dat je het in de gaten hebt, je buik- en bekkenbodemspieren meer aanspannen dan nodig is. Op een gegeven moment kun je ze niet meer ontspannen. Dat kan buikpijn, pijn bij het vrijen, maar ook plas- en ontlastingsklachten veroorzaken. Ook het maken van een uitstrijkje kan een pijnlijke ervaring worden als je je bekkenbodemspieren niet goed kunt ontspannen. Om maar niet te praten over de stressreactie die de aanblik van de beensteunen kan oproepen.

De deur openen

De bekkenfysiotherapeut kan je helpen met de lichamelijke klachten. De spieren van je buik- en bekkenbodem gedragen zich hetzelfde als de spieren in een stijve nek. Ze zijn strak en pijnlijk en normaal bewegen is moeilijk. Om ze weer te leren ontspannen is soms, net als bij een nek, massage nodig. Het weer leren openen van je bekkenbodem, je buikspieren weer kunnen loslaten en royaal naar je buik ademen is onderdeel van de behandeling, die helemaal op jou persoonlijk wordt afgestemd. Je raakt de pijn kwijt, kunt weer ontspannen ademen en plassen en ontlasten wordt weer als voorheen. Zo kun je de ‘deur’ voor je partner weer openen en kan vrijen weer iets fijns worden.

je hebt op ilvy.com gelezen:

Fijn blijven vrijen bij een kinderwens

HomeILVY MagazineAchtergrondFijn blijven vrijen bij een kinderwens

AANRADERS

Als sorry zeggen niet lukt

Ze is boos, boos omdat hij niet wil inzien dat zij degene was die dit keer verdrietig mocht zijn. Zij was degene die van alles voelde, nadat ze drie jaar lang niets had gezegd. En toch lukt het hem om het om hem te laten draaien. Hij was degene...

Liefdesverdriet

Singles Day!

Liefde leer je

VOLG JIJ ONS AL?

advertisment

KIJK JIJ WEL EENS PORNA?

Het grote verschil tussen porno en porna is de vrouwvriendelijkheid. En daarmee bedoelen we niet dat het veel braver is, of soft (integendeel…) of dat er altijd een goed verhaal in zit (er wordt wél beter over nagedacht) of dat er alleen maar vrouwen bevredigd worden.

Kijk maar eens op: pornakijken.com