11 tips voor meer intimiteit met je partner, ondanks de gezinsvakantie.

En daar lig je dan. In een te kleine, warme ruimte. De muren zijn zo dun als papier, als ze er al zijn. Dit is het moment waar je op hebt gewacht: dit is de tijd waarin jij had beloofd aan jezelf, je partner of je therapeut, dat je aandacht voor elkaar zou hebben. Het moment waarop je seks prioriteit zou gaan geven. En daar lig je dan…

En dit is hoe het gaat lukken!

Tips om echt samen tijd door te brengen op vakantie. Voor nu of voor je volgende vakantie:

 1. Ga eens per jaar met zijn twee op vakantie zonder je schuldig te voelen naar de kinderen toe.
 2. Besef jezelf dat de vakantie niet alleen draait om het plezier van je kinderen. Jij mag het ook fijn hebben met je partner.
 3. Probeer een oppas te regelen voor een avond of een middag. Zeker op een camping lopen genoeg jongeren rond die een extra zakcentje willen verdienen.
 4. Zoek eetgelegenheden op waar andere kinderen zijn en geef je kinderen ook de ruimte om van tafel af te gaan. Op deze manier zitten jij en je partner alsnog fijn samen aan tafel, mét een flesje wijn.
 5. Stimuleer het spelen met andere kinderen en trek jezelf dan even terug: drink samen met je partner even een drankje, maak een strandwandeling, zoek elkaar even op bij de ligbedjes of handdoeken, of knuffel elkaar eens in het water.
 6. Smeer elkaar in met zonnebrand én voor het slapen gaan met aftersun. Toch weer twee fijne intieme momentjes met liefdevolle aanrakingen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat het onpasselijk is naar de kinderen toe.
 7. Als de kinderen naar bed zijn, is het samen tijd! Ook al ligt de verleiding van borrelen met anderen op de loer, probeer ook een paar avonden samen af te sluiten.
 8. Bedenk van tevoren eens of er nog dingen zijn die je wil bespreken. Maak hier vervolgens tijd voor vrij. Intimiteit kan ook verwikkeld zijn in fijne gesprekken.
 9. Waak ervoor dat je te veel tijd op je telefoon doorbrengt als je eenmaal even een moment rust hebt.
 10. Neem glijmiddel en een speeltje mee! Zeker wanneer je de mogelijkheid voor een ‘vluggertje’ ziet, kan dit net even lekker zijn.
 11. Zorg dat je in ieder geval een outfit of ondergoed setje mee hebt, waarmee je de prettige aandacht van je partner kan trekken.