Naast het feit dat elke relatie zo zijn uitdagingen kent, kent elke relatie ook zo zijn hoogtepunten. En uiteraard is dat ook zo wanneer je een relatie hebt met een partner met ADHD. Als je de kwaliteiten van de ander omarmt, komen ze het best tot hun recht.

Wat belangrijk is, is dat de meeste ADHD’rs ontzettend goed reageren op positieve benaderingen. Omdat er gebieden zijn waarbij ze belemmeringen ervaren doordat ze bijvoorbeeld moeite hebben zich te concentreren, of doordat ze nogal eens een stempel opgedrukt krijgen, is het zelfvertrouwen niet altijd even hoog. Als ze dan ook nog eens in hun relatie afgerekend worden op hun gedrag, gedrag waar zij in eerste instantie niet veel invloed op hebben, draagt dit niet bij aan hun rol als partner. In geen enkele relatie zou dit bevorderlijk werken. Door ze positief te benaderen en ze te stimuleren krijgen ze meer zelfvertrouwen en kunnen ze de beste versie van zichzelf zijn.

En als ze die beste versie van zichzelf kunnen zijn, brengen ze iets uniek! Daar waar veel stellen klagen over de sleur in hun relatie, over het gebrek aan vernieuwing en spanning, brengt de impulsiviteit en hyperactiviteit van ADHD’rs spontaniteit en humor in de relatie. Soms kan het wat ongelukkig uitkomen, maar over het algemeen kan dit juist voor extra plezier in de relatie zorgen. Ze komen met plannen die verder gaan dan een avond film kijken, want zijzelf moeten ook geprikkeld blijven door wat jullie gaan doen.

In bed zijn ze vaak gepassioneerde minnaars en ook hierbij helpt de positieve benadering. Als ze ergens voor gaan, doen ze dat zonder enige terughoudendheid. Complimenten staan gelijk aan meer passie, meer energie, meer uithoudingsvermogen, meer focus en meer vonken. Dikwijls krijgen ze beschrijvingen als ‘beste minnaar ooit’. En dat stimuleert tot nog meer lekkere seks doordat juist die overgave aan de ander seks zo lekker kan maken.

Heeft jouw geliefde ADHD? Omarm alles wat erbij hoort en je zal je in ieder geval niet vervelen!