zaterdag 25 juni 2022
No menu items!
No menu items!

Vluggertjes

Vluggertjes
V

Vluggertjes, de ramp van het huwelijk, enkel voor stiekeme romances, of een heerlijk intiem momentje dat ook binnen goede relaties prima mag? Elke vrijdag een nieuw korte verhaal met een antwoord op een relatievraag óf een erotische wijsheid van relatietherapeut en seksuoloog drs. Nynke Nijman.

Vluggertjes, de ramp van het huwelijk, enkel voor stiekeme romances, of een heerlijk intiem momentje dat ook binnen goede relaties prima mag…?

Het idee achter een vluggertje, is dat het een snel seksueel contact is. Er wordt niet heel veel tijd genomen om volledig te voorzien in een ieders behoeften, en in de regel komt het er vooral op neer dat de man wel een orgasme krijgt en de vrouw niet. Maar, is een vluggertje dan echt alleen in het belang van de man, of kunnen vrouwen er ook van genieten?

Een vluchtig, maar intens, seksueel contact: dat klinkt als het script van een affaire. Kort, maar krachtig. 

Als we een vluggertje binnen een relatie plaatsen, krijgen veel mensen daar of een gevoel van opluchting bij ‘dan ben ik er lekker snel van af’, of er bekruipt een gevoel van ‘maar dat is toch niet echt seks?’.  Bijzonder eigenlijk hoeveel verschillende betekenissen eraan gegeven kunnen worden. 

In gesprek met mensen over seks, vraag ik hen vaak hoe hun seksuele relatie eruit ziet, de momenten waarop zij seks hebben. En een vluggertje wordt daar vaak bij overgeslagen, dat zou immers geen eer aan hun seksuele relatie doen. Het is namelijk geen uitgebreide vrijpartij, maar iets vluchtigs.  

Ik sprak een stel waarbij er een groot verschil was in seksuele behoeften. Hij wilde elke dag, minstens 3 uur. Zij wilde dat niet. En zo begon seks haar telkens meer tegen te staan. Zij moest immers om 0600 uur weer op en hij kwam vaak pas om 23.00 uur thuis uit zijn dienst. Het verschil in seksuele behoeften brak bijna hun relatie op. 

De vluggertjes werden hun redding.

En toen kwam daar de optie van een vluggertje: niet dagelijks eindeloze vrijpartijen, maar met een grote regelmaat even een vluggertje en dan ook een keer in de week uitgebreid. De vluggertjes werden hun redding: zowel voor hem als voor haar. Zij kon loslaten van alles dat ze dacht te moeten tijdens een vrijpartij, en haar weerstand tegen de vroege ochtend die zou volgen. Hij kon elke dag vrijen met zijn vrouw. 

Ik denk dan ook dat vluggertjes een hele belangrijke toegevoegde waarde hebben voor een seksuele relatie. Niet om er maar klaar mee te zijn, niet om te voorkomen dat je oprecht even de verbinding aan zou moeten gaan, maar juist omdat je niet altijd zin hebt in een uitgebreide vrijpartij. Soms wil je gewoon even een moment van intimiteit hebben. Even de behoefte aan elkaar. Even willen klaarkomen. Of wordt je plots overvallen door een gevoel van opwinding waar je snel op wil reageren. 

Soms kan het ook niet anders: de kinderen worden zo wakker, of komen thuis. Je moet ergens heen, of je bent simpelweg gewoon moe en je wil slapen. 

Alleen is het dan wel fijn om de waarde van de vluggertjes te voelen en er een balans in te vinden, waardoor niet elk seksueel contact vluchtig is. 

En nog een tip voor de stellen waarbij het er dan inderdaad op neer komt dat de man klaar komt en de vrouw niet: vrouw, pak een vibrator, een speeltje, help jezelf, mits je de behoefte hebt om ook even lekker klaar te komen. Verlang niet van jezelf en je partner dat er de tijd genomen wordt om tot een orgasme te komen, want dat past niet perse binnen het script van een vluggertje. 

#014: S01 EPISODE 14

je hebt op ilvy.com gelezen:

Vluggertjes

AANRADERS

Als sorry zeggen niet lukt

Ze is boos, boos omdat hij niet wil inzien dat zij degene was die dit keer verdrietig mocht zijn. Zij was degene die van alles voelde, nadat ze drie jaar lang niets had gezegd. En toch lukt het hem om het om hem te laten draaien. Hij was degene...

Liefdesverdriet

Singles Day!

Liefde leer je

VOLG JIJ ONS AL?

advertisment

KIJK JIJ WEL EENS PORNA?

Het grote verschil tussen porno en porna is de vrouwvriendelijkheid. En daarmee bedoelen we niet dat het veel braver is, of soft (integendeel…) of dat er altijd een goed verhaal in zit (er wordt wél beter over nagedacht) of dat er alleen maar vrouwen bevredigd worden.

Kijk maar eens op: pornakijken.com