maandag 23 mei 2022
No menu items!
No menu items!

Over ons (ons verhaal)

Over ons (ons verhaal)
O

‘Ojee’, ik hoor het je denken, ‘een heel (online) magazine over seks?!’
‘Ja, inderdaad. Ik (Nynke) vond in 2014 dat het tijd werd voor een plek waar alle vormen, maten en soorten van seksualiteit besproken kunnen worden. En waar de kennis van deskundigen en de ervaringen van eenieder samen komen.

Al jaren verbaasde ik me over het gebrek aan correcte kennis en over de verwachtingen en opvattingen die er rondom seks bestaan. Als je goed zoekt kom je wel websites en boeken tegen, en er zijn ontzettend veel mensen met goede bedoelingen en adviezen, maar als je op onderzoek gaat naar de mogelijkheden om echt over seksualiteit in de praktijk te leren, zijn de betere materialen toch geschreven voor professionals.

Toegang tot kennis
De kennis is er dus wel, maar vooral in handen van professionals zoals seksuologen. De drempel om naar een seksuoloog te gaan en die kennis op te zoeken is vaak te hoog door financiële redenen of schaamtegevoelens. Dit riep bij mij een onverzadigd gevoel op: want iedereen moet toch toegang hebben tot deze kennis? Iedereen heeft hier recht op als het bijdraagt aan een prettigere beleving van seks.

Dus hoe kan ik ervoor zorgen dat iedereen die daar geïnteresseerd in of nieuwsgierig naar is, op een leuke manier in aanraking kan komen met seksualiteit? Waar te beginnen?

Seksualiteit verdiend aandacht
Juist, bij mijn eigen partner. Het toeval wilde dat Ramon die vraag volledig begreep. Hij zag nut en noodzaak in om te communiceren over seks, zodat iedereen seks op een prettigere manier kan beleven.

Zijn mening was duidelijk: “de maatschappij is vergeven van seks en erotiek, maar is sterk gericht op mannen. Hij vindt het een uitdaging om gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken en om vrouwen en hun seksualiteit in het middelpunt te zetten. En als de mannelijke partners van die vrouwen er dan ook wat van opsteken, is dat mooi meegenomen.

Seksualiteit is namelijk iets wat elke vrouw aan gaat. Niet elke vrouw is er even bedreven in of comfortabel mee, maar het is wel iets wat in elke vrouw schuilt. En daarom vinden wij dat het aandacht verdient.

Nieuwsgierigheid
En zo werd ilvy geboren: een platform waar kennis over seksualiteit wordt gedeeld door experts en ervaringsdeskundigen. Een website waar iedere vrouw en geïnteresseerde man terecht kan voor inspirerende verhalen, voorlichting en informatie, producten, kunst en titels van mooie vrouwvriendelijke erotische films.

Enthousiast gingen we aan de slag om het platform te vullen, en ilvy groeide door de mooie reacties uit het werkveld. Seksuologen herkenden onze zoektocht en zagen net als wij het belang in van een platform. Vanuit de doelgroep kwam direct een overweldigende respons waardoor we groter gingen denken: letterlijk honderden vrouwen wilden wel onderdeel zijn van ilvy door deel te nemen in het producten test panel of door hun ervaringen te delen. De behoefte werd bevestigd. Of, zoals Ramon het zegt: “Het succes van ilvy zit hem in de nieuwsgierigheid van vrouwen“.

Noodzaak
Het deed me goed om te lezen dat niet alleen vrouwen en seksuologen de nut en misschien zelfs wel de noodzaak van een platform inzien. Ook de overheid beseft dat het onderwerp seksualiteit belangrijk is. Minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) zei daar onlangs over: “Nederland speelt internationaal een voortrekkersrol als het gaat om de relatie tussen seksuele gezondheid en ontwikkeling. Onze pragmatische aanpak krijgt veel waardering. Daarom investeren we fors op thema’s als uithuwelijken, hiv, zwangerschap en voorbehoedsmiddelen. We hopen dat onze kinderen op een vertrouwde manier hun eigen seksualiteit kunnen ontdekken in een tempo dat bij ze past. Helaas is dat in deze wereld nog lang niet overal mogelijk.

Om seksuele rechten te bevorderen gaat het Ministerie van Buitenlandse Zaken partnerschappen aan met Nederlandse allianties en daarvoor werd vanaf 2016 jaarlijks zo’n 40 miljoen euro voor uitgetrokken. Een mooi streven en een teken dat we met ilvy op de goede weg zijn.

Een nieuw begin
Wat het plaatje uiteindelijk compleet maakte voor ons is dat we het aanbod kregen om naast het platform, ook een eenmalig magazine te maken. Dat was een uitdaging, want we willen divers zijn, alleen is het onmogelijk om alle onderwerpen in één editie te behandelen. Er is te veel over seksualiteit te vertellen. En daarom starten we heel toepasselijk met het thema: een nieuw begin. Omdat ilvy voor mij een nieuw begin is, waarmee een droom uitkomt. Omdat iedereen die we tot nu toe spraken, vaak meteen begon over zijn of haar herontdekking van de eigen seksualiteit. Zo koos Chava voor een jaar experimenteren na een relatie van tien jaar. Sofie begon met een exclusieve lijn in seksspeeltjes, Nathalie ging de uitdaging aan met naaktfotografie en Michelle gooide het roer om door sexy feesten te organiseren, in plaats van seksfeesten.

Nieuwe manier
Het resultaat van alle inspanningen zie je nu voor je. En omdat we toch continu bezig zijn met verbeteringen, is er begin 2020 een nieuwe site gekomen met de heldere nieuwe indeling lezen, kijken en luisteren. Met ilvy produceren wij wekelijks geschreven artikelen op ilvy.com, lanceren we wekelijks minstens één podcast op Apple Podcasts, Spotify en nog 8 andere platformen én hebben we reeds honderden video’s gelanceerd op YouTube met vragen op jullie antwoorden. Daarnaast heb ik het boek ‘De relatie-apk’ geschreven en in samenwerking met A.W.Bruna uitgegeven en deel ik met enige regelmaat mijn kennis in print magazines, andere websites, als gast in podcasts, op radio en tv.

Ik hoop dat je met net zoveel plezier geniet van al mijn content als wijzelf. Laat je verrassen!

Heb jij zelf een verhaal, vraag of onderwerp dat de aandacht van ilvy verdient? Wil je reageren op een verhaal? Neem dan contact met ons op.

Veel liefs,

Nynke Nijman
founder ilvy.com

je hebt op ilvy.com gelezen:

Over ons (ons verhaal)

HomeOver ILVY™ZakelijkOver ons (ons verhaal)

AANRADERS

Als sorry zeggen niet lukt

Ze is boos, boos omdat hij niet wil inzien dat zij degene was die dit keer verdrietig mocht zijn. Zij was degene die van alles voelde, nadat ze drie jaar lang niets had gezegd. En toch lukt het hem om het om hem te laten draaien. Hij was degene...

Liefdesverdriet

Singles Day!

Liefde leer je

VOLG JIJ ONS AL?

advertisment

KIJK JIJ WEL EENS PORNA?

Het grote verschil tussen porno en porna is de vrouwvriendelijkheid. En daarmee bedoelen we niet dat het veel braver is, of soft (integendeel…) of dat er altijd een goed verhaal in zit (er wordt wél beter over nagedacht) of dat er alleen maar vrouwen bevredigd worden.

Kijk maar eens op: pornakijken.com