zaterdag 25 juni 2022
No menu items!
No menu items!

Netflix: Period. End of Sentence.

Netflix: Period. End of Sentence.
N

Vol oprechte fascinatie en verbazing heb ik gekeken naar de documentaire Period. End of Sentence op Netflix, de met Oscar bekroonde documentaire over menstruatie.

Het toont het beeld van jonge meisjes en vrouwen in India die op hun manier omgaan met ongesteld zijn. De schaamte, het gebrek aan kennis en het ongemak is groot. Nog geen 10% van de vrouwen India heeft toegang tot maandverband. Ze komen voor het eerst in aanraking met maandverband en leren het zelf maken. Het verschaft werk voor de vrouwen, het werkt verbindend en bovendien draagt het bij aan hun persoonlijke hygiëne en kwaliteit van hun leven. De mannen weten overig veelal van niets en denken dat de vrouwen luiers maken. Prachtig om te zien hoe zoiets een dorp in beweging krijgt. Bizar dat zoiets dat wij als vanzelfsprekend achten, zo schaars is op zoveel plekken op de wereld.

Hopelijk toont dit slechts het begin van een positieve beweging rondom meisjes en vrouwen en hun menstruatie in India.

je hebt op ilvy.com gelezen:

Netflix: Period. End of Sentence.

HomeILVY MagazineNetflix: Period. End of Sentence.

AANRADERS

Als sorry zeggen niet lukt

Ze is boos, boos omdat hij niet wil inzien dat zij degene was die dit keer verdrietig mocht zijn. Zij was degene die van alles voelde, nadat ze drie jaar lang niets had gezegd. En toch lukt het hem om het om hem te laten draaien. Hij was degene...

Liefdesverdriet

Singles Day!

Liefde leer je

VOLG JIJ ONS AL?

advertisment

KIJK JIJ WEL EENS PORNA?

Het grote verschil tussen porno en porna is de vrouwvriendelijkheid. En daarmee bedoelen we niet dat het veel braver is, of soft (integendeel…) of dat er altijd een goed verhaal in zit (er wordt wél beter over nagedacht) of dat er alleen maar vrouwen bevredigd worden.

Kijk maar eens op: pornakijken.com