maandag 23 mei 2022
No menu items!
No menu items!

Singles Day!

Singles Day!
S

Daar stond ze dan, met ontspannen schouders en een glimlach op haar gezicht. Ze had het gedaan. Ze had een man afgewezen. Het was voor het eerst in 6 jaar dat ze niet was ingegaan op een uitnodiging om op date te gaan, of dat ze niet intens verlangde naar een partner.

In de afgelopen 6 jaar was ze elke dag, en mogelijk zelfs elke nacht, bezig geweest met de liefde, of de afwezigheid ervan. En vandaag stond ze voor de deur van de praktijk en ze voelde dat het anders voelde. In het afgelopen half jaar zijn we namelijk hard aan het werk geweest om haar verlangen naar de liefde van een ander wat te stillen. Niet omdat we het haar niet gunnen, maar omdat de afwezigheid ervan haar zoveel verdriet deed.

Het bijzondere is dat ze zo’n gaaf persoon is. Een prachtige vrouw, maar misschien soms een wat te sterke vrouw. Hierdoor is ze wat intimiderend voor potentiele partners, en lijkt ze niet altijd goed benaderbaar. Maar, ze heeft ook nooit echt geleerd van haar ouders hoe je een beetje afhankelijk van de ander mag zijn, binnen de liefde. Ze heeft namelijk altijd geleerd om sterk te zijn en onafhankelijk. Ze heeft geleerd om alles zelf op lossen. En dat heeft ze gedaan en op een briljante manier. Maar, binnen de liefde moet je het niet alleen doen en kan je het niet zelf oplossen.

Binnen de liefde mag je kwetsbaar zijn en de schoonheid voelen van emotionele afhankelijkheid, het gevoel te hebben de ander nodig te hebben.

Dus de afgelopen 6 jaar waren een bron van frustratie en verdriet, van een gevoel van falen en onzekerheid. Het was haar namelijk niet gelukt om een ander haar kwetsbare kant te laten zien, en het was haar ook niet gelukt om het zelf op te lossen, dat verlangen naar een partner.

En nu stond ze daar dus. Het was haar gelukt om eindelijk in zichzelf te geloven en in de liefde. Ze had in de afgelopen maanden geleerd om eerst van zichzelf te houden, en haar milde, zachtere kant te ontdekken. Ze was gaan geloven in het idee dat je afhankelijk mag zijn van een ander, en in de belofte dat de liefde komt als je er klaar voor bent. Je dwingt het niet af als je het idee hebt dat je zelf iets op moet lossen.

Dus voor alle singles op Singles Day: laat het idee los dat je nú de liefde moet vinden, wees eindeloos lief voor jezelf, en blijf erin geloven dat de liefde komt wanneer jij er klaar voor bent.

je hebt op ilvy.com gelezen:

Singles Day!

AANRADERS

Als sorry zeggen niet lukt

Ze is boos, boos omdat hij niet wil inzien dat zij degene was die dit keer verdrietig mocht zijn. Zij was degene die van alles voelde, nadat ze drie jaar lang niets had gezegd. En toch lukt het hem om het om hem te laten draaien. Hij was degene...

Liefdesverdriet

Singles Day!

Liefde leer je

VOLG JIJ ONS AL?

advertisment

KIJK JIJ WEL EENS PORNA?

Het grote verschil tussen porno en porna is de vrouwvriendelijkheid. En daarmee bedoelen we niet dat het veel braver is, of soft (integendeel…) of dat er altijd een goed verhaal in zit (er wordt wél beter over nagedacht) of dat er alleen maar vrouwen bevredigd worden.

Kijk maar eens op: pornakijken.com