donderdag 20 januari 2022

Naakt zijn in de sauna.

Naakt zijn in de sauna.
N

Naakt zijn. Ontzettend veel mensen hebben er moeite mee. Ze hebben moeite met hun eigen lijf, voelen zich onzeker of ongemakkelijk. Maar ze kunnen er ook moeite mee hebben dat anderen hen naakt zien, of juist dat zij geconfronteerd worden met de naaktheid van anderen.

Of je comfortabel bent met naakt zijn heeft voor een groot deel te maken met je opvoeding: zag jij je ouders weleens naakt? Ging jij weleens met je broers of zussen in bad? Werd er gedoucht met vriendjes of vriendinnetjes? En, werd dit alles gedaan in een veilige niet seksueel geladen context? Als het over naakt gaat, gaat het namelijk al snel over seksualiteit. Terwijl het zoveel meer is! Het is je eigen lijf of het lijf van een ander. Het is wie je bent zonder kleren aan. En sta jij zonder je kleren aan direct in verband met seksualiteit?

Dit naaktzijn en het ongemak daarbij wordt al snel als reden geroepen waarom mensen niet graag naar de sauna willen. Ze voelen zich er niet op hun gemak in hun nakie tussen al die andere naakte mensen. Wat ze niet beseffen is dat er een ontzettend groot verschil is tussen seksueel naakt zijn en het naakt dat in wellness complexen wordt getoond: daar is namelijk helemaal niets seksueels aan. Uiteraard gebeurt het iedereen weleens dat ze iemand voorbij zien lopen met een heerlijk lijf, of dat de ogen wat langer gericht blijven op iemand met minder fraaie billen, maar dat zijn moment opnames die meer met nieuwsgierigheid of verbazing te maken hebben dan met seksualiteit. Men gaat naar een sauna om even aandacht te besteden aan zichzelf en zich te onttrekken aan de rest van hun wereld. Daarbij hebben ze voornamelijk aandacht voor zichzelf en niet voor een ander.

Ben je toch bang voor een onverwachte vlaag van seksuele opwinding bij je zelf of bij een ander? Niemand kan je garanderen dat dit niet gebeurd. Maar over het algemeen blijkt dat dit na een eerste sauna bezoek niet meer gebeurd. Je raakt namelijk gewend aan het naakt: je wordt er comfortabel mee. Een handig advies: denk niet aan seks! Voel de warmte op je eigen lijf, maar probeer deze gevoelens niet om te zetten in seksuele prikkels. En vooral voor vrouwen: raak je man niet al te fijn aan. Het zou zo vervelend zijn als je met opzet het ongemak van het naakt zijn vergroot.

je hebt op ilvy.com gelezen:

Naakt zijn in de sauna.

HomeILVY MagazineAchtergrondNaakt zijn in de sauna.

AANRADERS

Als sorry zeggen niet lukt

Ze is boos, boos omdat hij niet wil inzien dat zij degene was die dit keer verdrietig mocht zijn. Zij was degene die van alles voelde, nadat ze drie jaar lang niets had gezegd. En toch lukt het hem om het om hem te laten draaien. Hij was degene...

Liefdesverdriet

Singles Day!

Liefde leer je

VOLG JIJ ONS AL?

advertisment

KIJK JIJ WEL EENS PORNA?

Het grote verschil tussen porno en porna is de vrouwvriendelijkheid. En daarmee bedoelen we niet dat het veel braver is, of soft (integendeel…) of dat er altijd een goed verhaal in zit (er wordt wél beter over nagedacht) of dat er alleen maar vrouwen bevredigd worden.

Kijk maar eens op: pornakijken.com