Mijn plezier is dat van jou!

Wat hebben we het in deze maatschappij maar druk met zijn allen. Werk, hobby’s, familie en vrienden, wat slokken die een zee van tijd op, die je niet aan elkaar kunt besteden. Om een fijne relatie te onderhouden is het van belang om tijd, aandacht en liefde met elkaar te delen. In veel gevallen hoort daar seksualiteit bij, gemiddeld zo’n een à twee keer per week. Althans als we de cijfers kunnen vertrouwen. Het woord gemiddeld duidt weliswaar op een dwarsdoorsnede, maar koppels verschillen in de slaapkamer enorm in hun doen en laten. Zo kan voor het ene stel eens in de maand vrijen zoveel voldoening schenken, dat het vaker doen daar afbreuk aan doet. En dat terwijl voor anderen het vrijwel dagelijks op het menu staat. Ons drukke bestaan bepaalt echter vaker de frequentie.

Vrijen is een heerlijk tijdverdrijf

Stel je maar eens een druilerige zondagmiddag voor. De kinderen zijn de hort op, bezoekjes aan vrienden en familie zijn kortgeleden afgelegd en zin om er vervolgens zelf op uit te gaan is er even niet. Wat kun je dan  allemaal doen? Bankhangen en televisie kijken is een optie. Een boek of een tijdschrift lezen ook. Maar waarom niet een heerlijk potje vrijen? Stel toch dat je alle tijd hebt, dan kun je er een heerlijke middag van maken. Heb je een bad tot je beschikking, gooi een fles shampoo erin leeg en een lol dat je samen hebt. Is er een  douche, dan kun je de opgeknapte patiënt spelen en de ander is de opgewonden verpleegster. Zij heeft wel een heel aparte manier van dienstverlening. Zo staat het niet in een ziekenhuisprotocol, maar is wel lekker!

Vrijen in je agenda zetten

Het kan tevens een goed idee zijn om een moment voor het vrijen op de kalender, of in de agenda te zetten. Er wordt weliswaar geopperd dat spontaan de liefde bedrijven het fijnst is, maar dan “moet” het er wel van komen. Wat blijkt is dat juist dit deel van het bestaan er nogal eens bij in schiet. Let wel: we praten hier over een stukje quality time van het leven. Kort vertaald: al onze plichten en andere drukke werkzaamheden winnen het van de momenten waarop de gespannen boog wordt losgelaten. Uitgerekend het moment dat we op adem kunnen komen gunnen we onszelf en elkaar niet. In die situatie is er niets op tegen om samen af te spreken wanneer het uitkomt om tijd voor elkaar te nemen. Tijd die voor het ene stel letterlijk ontspanning betekent, omdat beide partners elkaar heerlijk masseren en intiem liefhebben. Het andere koppel ontspant juist door alle drukte er hartstochtelijk, wild en woest uit te vrijen.

Laat je slaapkamer geen afleiding zijn

Dat het ene stel veel meer op netheid is gesteld dan het andere, dat leidt geen twijfel. Op zich maakt dat voor de kwaliteit van het vrijen ook niet uit. Echter: als één van de twee zich ergert aan de rommel in de slaapkamer, dan kan dat wel degelijk afleiden tijdens het liefdesspel. Het is goed dat te uiten en niet telkens zelf te proberen de kamer op orde te houden. Communicatie is immers, net als vrijen, tweerichtingsverkeer. De ene partner dient in te zien dat de ander zich vaker en beter kan laten gaan in een ruimte die geen ergernis opwekt. Daar rekening mee houden is een win-win situatie. Nog beter is de kamer leuk en uitnodigend in te richten. Dat kan simpel en goedkoop. Een beeldje, vaasjes, wat kaarsjes of andere snuisterijtjes, ze kunnen de kamer net dat accent geven, waardoor een stel zich er echt thuis voelt. Een mooie poster of een schilderij aan de wand geeft gezelligheid. Een paar leuke, gekleurde extra kussentjes op het bed, of een dimmer in plaats van fel licht, maken het huiselijk. Vaak wordt er flink geïnvesteerd om de huiskamer op te pimpen. Het kan een verrijking voor de relatie zijn, als ook de slaapkamer een opknapbeurt krijgt.

Plezier voor twee

Het liefdesspel is een heerlijk intiem tijdverdrijf geworden. Je hebt het beide naar de zin. Kun je dat plezier dan nog verder uitbouwen? Jazeker, dat is mogelijk. Een vraag als; “wat kan ik voor jou doen, zodat jij het nog fijner hebt?” kan in menige relatie deuren openen, die tot dan toe gesloten waren. Dat komt omdat in deze vraag iedere vorm van egoïsme is uitgebannen. De vragensteller heeft maar één doel: de ander nóg gelukkiger maken! De vraag staat qua waarde dan ook op gelijke hoogte met het geven van een groot compliment. Juist dat doet de ander smelten. Die voelt de eigenwaarde toenemen en zal graag ingaan op die vraag. De liefde verwoord en omgezet in een onbaatzuchtige handeling, mooier kan het niet!

Praat over het spel der liefde

Communicatie is dan ook hét grote toverwoord als vrijen plezier voor twee is en blijft. In de praktijk is vrijen met als doel de ander een fijn moment te geven ook erg plezierig. Kom je dan zelf te kort? Als dat zo is; zeg het! Maar meestal blijft de beloning niet uit. In dezelfde, of in een volgende, vrijpartij zal je partner zich herinneren wat er de vorige keer heeft plaatsgevonden. Concreet: man komt thuis van een drukke vergaderdag en ploft op de bank. Hoe fantastisch is het als hij dan optimaal ontspanning vindt, als hij genieten mag van de orale seks die hem wordt geboden? De volgende keer dat hij thuis komt heeft hij een fraaie bos bloemen bij zich en zegt: “dag schat, ik laat het bad even voor je vollopen”. De ondeugende knipoog die hij geeft spreekt boekdelen!

Your pleasure is my pleasure.

Jan Weeber