vrijdag 19 augustus 2022

Fantaseren…

Fantaseren…
F

Fantaseren is iets moois en we doen het van kleins af aan. Waarom gaan we dan massaal in de ontkenning als het gaat om onze seksuele fantasieën?

In veel aspecten van ons leven worden we aangemoedigd om onze fantasie te gebruiken. Zo prijzen we kinderen die een vrije fantasie hebben, doen we een beroep op onze fantasie als er een creatief plan moet komen en laten kunstenaars en modeontwerpers zich veelal leiden door hun fantasie. In veel situaties heeft de fantasie al  voor mooie momenten gezorgd.

Eerst ontkennen, dan verontschuldigen

Er is ook een aspect waarbij we vergeten te fantaseren, of waarbij we denken dat het niet mag. Namelijk het aspect van seksualiteit. Al snel wordt er gegiebeld als ik mensen vraag naar hun fantasie. Eerst ontkennen we dat we seksuele fantasieën hebben, om je vervolgens te verontschuldigen voor de aard van je fantasie. ‘Het is wel wat ongewoon’, ‘het is wel gek hoor’, ‘ik durf het eigenlijk niet te zeggen’, of ‘ik schaam me ervoor’.

Jij bepaalt wat er gebeurt

Het mooie van fantasieën is dat ze worden geleid door jouw regels. Jij bepaalt wat er gebeurt zonder dat je hierbij direct rekening hoeft te houden met een ander. Je fantasieën zijn in eerste instantie van jou. In tweede instantie kan je de keuze maken ze te delen met je partner. Voor sommige fantasieën kan dat er toe leiden dat je partner ermee instemt en je fantasie uitkomt, voor andere fantasieën geldt dat het prettiger is voor de ander om ze voor je te houden. Maar dat betekent zeker niet dat je ze niet mag hebben.

Orgasme zonder lichamelijk contact

Fantaseren is iets wat ons van jongs af aan toekomt. We hebben de mogelijkheid om in gedachten af te reizen naar een plek waar alles mogelijk is, zonder dat wij daarbij gecorrigeerd worden door maatschappelijke grenzen. En als het gaat om seksuele fantasieën is er zelfs bewezen dat deze zo stimulerend kunnen werken en zoveel opwinding kunnen opwekken, dat vrouwen in staat zijn om een orgasme te krijgen zonder dat daar ook maar enige vorm van lichamelijk contact aan te pas komt! Waarom zouden we ons dan zoiets onthouden?

Wees niet bang om te fantaseren

Vaak is er schuld of schaamte: Wat in de fantasie gebeurt hoort niet of mag niet, je hebt het gevoel dat je vreemd gaat, of dat je eigen seksuele relatie niet goed genoeg is. Maar geen van dat alles is waar. Je fantasie is je fantasie en niet de werkelijkheid. Vaak zijn fantasieën die uit worden gespeeld zelfs lang niet zo opwindend in de werkelijkheid. Dus gun jezelf deze toevoeging op je seksuele relatie en wees niet bang of beschaamd om tijdens het seksuele contact met je partner te fantaseren. Vraag je partner eens of hij/zij wel eens fantaseert en misschien word je wel verrast! ●

In de rubriek ‘de kunst van’ laat ilvy-oprichtster drs. Nynke Nijman zien dat seksualiteit best gecompliceerd kan zijn. ‘Het is de kunst om het weer eenvoudig voor jezelf te maken.’

je hebt op ilvy.com gelezen:

Fantaseren…

AANRADERS

Als sorry zeggen niet lukt

Ze is boos, boos omdat hij niet wil inzien dat zij degene was die dit keer verdrietig mocht zijn. Zij was degene die van alles voelde, nadat ze drie jaar lang niets had gezegd. En toch lukt het hem om het om hem te laten draaien. Hij was degene...

Liefdesverdriet

Singles Day!

Liefde leer je

VOLG JIJ ONS AL?

advertisment

KIJK JIJ WEL EENS PORNA?

Het grote verschil tussen porno en porna is de vrouwvriendelijkheid. En daarmee bedoelen we niet dat het veel braver is, of soft (integendeel…) of dat er altijd een goed verhaal in zit (er wordt wél beter over nagedacht) of dat er alleen maar vrouwen bevredigd worden.

Kijk maar eens op: pornakijken.com