dinsdag 17 mei 2022
No menu items!
No menu items!

Dromen over homoseksualiteit

Dromen over homoseksualiteit
D

Misschien dat je het al wist, maar veel, zo niet alles van wat je ziet in je dromen heeft met jezelf te maken. Bijna alle dromen zijn symbolisch, terwijl dit op het eerste oog niet altijd zo lijkt. Dromen waar seks in voorkomt kunnen vaak verwarrend zijn. Jacqueline Voskuil neemt ons mee in de wondere wereld van seksdromen en zal proberen wat duidelijkheid te scheppen in de erotische verwarring.

In mijn vorige artikel heb ik het gehad over mannelijke en vrouwelijke krachten: droom je als vrouw over een man dan staat dit symbool voor jouw eigen mannelijke krachten zoals doorzettingsvermogen, doelgerichtheid en daadkracht. Droom je als man over een vrouw dan staat dit symbool voor jouw eigen vrouwelijke krachten zoals elegantie en verzorging. Pas als de vrouwelijke en mannelijke krachten bijeen komen is er balans. In de droom is het te zien dat jij als man met een vrouw vrijt. Of als jij als vrouw met een man vrijt.

Een vraag die dan opspeelt is: wat betekent het dan wanneer je als lesbienne droomt dat je met een vrouw vrijt? Ben je dan juist in balans? Het antwoord zal nee zijn. Vrouwelijke krachten plus vrouwelijke krachten zijn een te veel aan vrouwelijke krachten. Het zal betekenen dat je als vrouw in het dagelijks leven te verzorgend bent. Je doet dan vaak (iets) teveel voor een ander of je bent te elegant. Je bent er zelf ook nog en dat vergeet je dan weleens. Soms moet je meer van jezelf laten horen om bijvoorbeeld je gelijk te krijgen.

‘Vrouwelijke krachten plus vrouwelijke krachten zijn een te veel aan vrouwelijke krachten.’

De symboliek van twee vrouwen die vrijen geldt trouwens voor alle vrouwen. Je vrijt als het ware met je schaduw. Is het iemand van je eigen sekse en (ongeveer) je eigen leeftijd? Dan betekent het dat je iets in het dagelijks leven niet onder ogen wil of kan zien. Pas als je het onder ogen wil zien en ernaar handelt, zal je weer met een man vrijen in de droom.

Ook voor lesbiennes geldt dat zij pas in balans zijn wanneer zij in de droom vrijen met een man. In het dagelijkse leven zal het niet in je opkomen, maar in je droom is het geen probleem om met een man te vrijen. Is het in je droom nu wel een probleem, of voelt het onprettig om met een man te vrijen, dan betekent dit dat je niet in balans bent. Dit laatste scenario lijkt veel logischer wanneer je wakker wordt, maar dromen hebben niets met logica te maken.

Hetzelfde geldt voor homoseksuele mannen die in een droom heerlijk met een man vrijen. Of wanneer je als heteroseksuele man de sterren van de hemel vrijt met de buurman. Voor jou als homoseksuele man zal het als heel natuurlijk aanvoelen, maar als je een heteroseksuele man bent zal je je waarschijnlijk met verbazing afvragen waarom je zulke dromen hebt. Wat betekent het als je als man met een man vrijt in je droom? Je mannelijke krachten worden te groot en overal waar ‘te’ voor staat is niet goed.

Laatst sprak ik een lesbische vrouw die wat ontdaan was na een droom: ‘Ik droomde dat ik op een seksfeest was en ik met allemaal mannen vree. Het was en voelde heel goed.’ Ze vertelde erbij dat ze zich ontzettend schuldig voelde toen ze wakker werd, omdat ze zo genoot in de droom. Toen ze hoorde over de mannelijke en vrouwelijke krachten begreep ze dat ze juist in balans was en zich absoluut niet schuldig hoefde te voelen. Het evenwicht van de mannelijke en vrouwelijke krachten in dromen representeren juist die balans die iedereen nodig heeft, ongeacht seksuele oriëntatie.

je hebt op ilvy.com gelezen:

Dromen over homoseksualiteit

HomeILVY MagazineAchtergrondDromen over homoseksualiteit

AANRADERS

Als sorry zeggen niet lukt

Ze is boos, boos omdat hij niet wil inzien dat zij degene was die dit keer verdrietig mocht zijn. Zij was degene die van alles voelde, nadat ze drie jaar lang niets had gezegd. En toch lukt het hem om het om hem te laten draaien. Hij was degene...

Liefdesverdriet

Singles Day!

Liefde leer je

VOLG JIJ ONS AL?

advertisment

KIJK JIJ WEL EENS PORNA?

Het grote verschil tussen porno en porna is de vrouwvriendelijkheid. En daarmee bedoelen we niet dat het veel braver is, of soft (integendeel…) of dat er altijd een goed verhaal in zit (er wordt wél beter over nagedacht) of dat er alleen maar vrouwen bevredigd worden.

Kijk maar eens op: pornakijken.com