donderdag 21 januari 2021

Vibrators & Orgasmes – Gun jezelf de tijd!

Vibrators & Orgasmes – Gun jezelf de tijd!
V

Seksspeeltjes, iedereen kent ze, veel mensen hebben ze, maar lang niet iedereen durft dit toe te geven. Sterker nog, enkel het uitspreken van de woorden ‘vibrator’, ‘dildo’  of ‘ buttplug’ brengt bij menigeen al het schaamrood op de wangen. Dat fascineert me, want dagelijks worden er online duizenden seksspeeltjes besteld. Door jonge en oude mensen. Door stellen en singles. Een belangrijke doelgroep voor seksspeeltjes zijn vrouwen die nog nooit een orgasme hebben ervaren, of die moeite hebben met klaarkomen. Een vibrator kan zorgen voor net dat beetje extra stimulatie waardoor je toch een orgasme krijgt.

Zelfvertrouwen opvijzelen

De meningen onder seksuologen over het gebruik van een vibrator bij orgasmeproblemen zijn verdeeld. Want ja, het is fijn om te ervaren dat je klaar kunt komen. Het kan je zelfvertrouwen opvijzelen en helpen een orgasme te bereiken wanneer je partner je bevredigt. Maar het is ook mogelijk dat je lichaam went aan de stimulatie van een vibrator, waardoor het extra moeilijk wordt om een orgasme te krijgen zonder vibrator.

Niet te vergelijken

De stimulatie van een vibrator is niet te vergelijken met die van masturbatie of orale seks. De frequentie van de trillingen is zo hoog en kan zo sterk zijn dat er wel een orgasme volgt, maar dat de opbouw van lichte opwinding naar het punt van bijna klaarkomen wordt overgeslagen. De intensiteit van het orgasme wordt door veel vrouwen dan ook anders ervaren. Soms kan het prettig zijn om snel een orgasme te bereiken. Bijvoorbeeld om lekker te ontspannen voor het slapengaan. Maar de voorkeur gaat vaak toch uit naar een geleidelijke opbouw van de opwinding, met je eigen hand of die van je partner. En een orgasme zonder vibrator.

 ‘Je clitoris krijgt misschien wel de juiste stimulans, maar krijgt je geest die ook?’

Hoofd en lijf

Klaarkomen is niet alleen een kwestie van de juiste stimulatie van de clitoris. Een ander aspect speelt daarbij een belangrijke rol: de emotionele verwerking van alle seksuele prikkels. Je clitoris krijgt misschien wel de juiste stimulans, maar krijgt je geest die ook? Ervaren je hoofd en lijf ook opwinding en verlangen? Worden ze ook gestimuleerd?

Gun jezelf de tijd

Het grootste verschil tussen klaarkomen met of zonder vibrator is dat je het eerste orgasme vaak krijgt, terwijl je het tweede moet bereiken. Gun je zelf de tijd om tot een orgasme te komen en ervaar dat opwinding en verlangen daar onlosmakelijk mee verbonden zijn. Lichamelijk gezien kan iedereen een orgasme bereiken, maar mentaal remmen veel vrouwen zichzelf jammer genoeg af.

je hebt op ilvy.com gelezen:

Vibrators & Orgasmes – Gun jezelf de tijd!

Home Lezen Achtergrond Vibrators & Orgasmes - Gun jezelf de tijd!

VOLG JIJ ONS AL?

advertisment

AANRADERS

Vriendinnen over ‘Kerstmis’

Relatietherapeut drs. Nynke Nijman (@nynkenijman) gaat in deze ilvy podcast in gesprek met drie van haar beste vriendinnen: Jenn, Lies en Daan. In deze aflevering praten Nynke en haar vriendinnen over: Kerstmis! En de uitdagingen, teleurstellingen, moetjes en mooie momenten die daarbij komen kijken.

Seks met: Mignon Nusteling!

Relatietherapeut drs. Nynke Nijman (@nynkenijman) gaat in deze aflevering in gesprek met Mignon Nusteling (@mignonnus) over Seks, Relaties en Liefdes!

Sextoys binnen je relatie

In deze aflevering bespreken we alles op gebied van sextoys binnen je relatie. Hoe begin je erover en maakt het je seksleven...

Vluggertjes

Vluggertjes, de ramp van het huwelijk, enkel voor stiekeme romances, of een heerlijk intiem momentje dat ook binnen goede relaties prima mag?...

Seksspeeltjes Testen als Job

Relatietherapeut drs. Nynke Nijman (@nynkenijman) gaat in deze aflevering in gesprek met de Vlaamse professioneel seksspeetjes tester Miss Poppie (@miss-poppiess_poppie_reviews) .

De toys van november 2020

Iedere maand krijg je van mij een korte samenvatting van de meest opvallende seksspeeltjes die er momenteel op de markt zijn. Wat...

KIJK JIJ WEL EENS PORNA?

Het grote verschil tussen porno en porna is de vrouwvriendelijkheid. En daarmee bedoelen we niet dat het veel braver is, of soft (integendeel…) of dat er altijd een goed verhaal in zit (er wordt wél beter over nagedacht) of dat er alleen maar vrouwen bevredigd worden.

Kijk maar eens op: pornakijken.com