vrijdag 22 januari 2021

Nieuwsgierig naar een erotisch feestje?

Een van de meest waardevolle regels op zo’n feest is respect. Heb respect voor een ander en ga niemands grenzen over.

Nieuwsgierig naar een erotisch feestje?
N

De maand februari is de maand van de liefde, met overal erotische Valentijn feestjes. Om mij heen hoor ik overal stellen die wel wat nieuwsgierig zijn. Ze lijken te willen weten hoe zo’n feestje is, maar ze durven er niet naar toe te gaan. Zonde eigenlijk, want waarom zou je je eigen nieuwsgierigheid niet eens belonen.

Er zijn allerlei vooroordelen over erotische feestjes. Zo zouden ze voor swingers zijn, draait het er enkel om seks en is het een massa feest van naakte of in leer geklede mensen. Geen van deze punten kan volledig ontkend worden. Er zijn namelijk stellen die swingen die het ook leuk vinden om naar dit soort feesten te gaan en voor sommige mensen draait het wel degelijk voornamelijk om de seks, maar dat hoeft helemaal niet. En wat betreft de kleding: je hoeft er niet aan te komen in je nieuwe coltrui en je comfortabele Nikes. Je zal er eerder schaars geklede mannen en vrouwen tegenkomen die afhankelijk van het soort erotische feest in het leer gehuld kunnen zijn. Maar de diversiteit en kwaliteit van de feestjes is zo groot, dat het niet mogelijk is om ze allemaal over 1 erotische kam te scheren.

De nieuwsgierigheid die veel stellen of singles ervaren vertaalt zich vaker niet dan wel in het bezoeken van zo’n feest. En dat is zo zonde! Zeker als het een gezonde nieuwsgierigheid is. Naast dat ik een ontzettende voorstander van nieuwsgierigheid ben (dat zal in andere teksten snel genoeg duidelijk worden), ben ik een voorstander van je eigen seksualiteit durven ontdekken. Die ontdekkingsreis kan zich op allerlei fronten ontplooien: samen, in je eentje, op je slaapkamer, in de auto, maar ook op zo’n feestje.

Denk je naar een feestje te moeten omdat je partner dit wil en het een reddingsmiddel is voor je relatie, dan vraag ik me af of dat de goede basis is om zo’n avond te beleven. Maar is het iets wat bij jullie beide prikkelt en willen jullie het vanuit een veilige en vertrouwde relatie eens ervaren, kijk dan eens of er een erotisch feest is dat jullie aandacht trekt. Er is voor ieder wat wils. En onthoudt: jij en je partner zijn daar samen.

Een van de meest waardevolle regels op zo’n feest is respect. Heb respect voor een ander en ga niemands grenzen over. Zie zo’n feest eens als een ontzettend erotisch avond voor jou en je geliefde, en vergeet de anderen die er ook zijn.

je hebt op ilvy.com gelezen:

Nieuwsgierig naar een erotisch feestje?

Home Lezen Achtergrond Nieuwsgierig naar een erotisch feestje?

VOLG JIJ ONS AL?

advertisment

AANRADERS

Vriendinnen over ‘Kerstmis’

Relatietherapeut drs. Nynke Nijman (@nynkenijman) gaat in deze ilvy podcast in gesprek met drie van haar beste vriendinnen: Jenn, Lies en Daan. In deze aflevering praten Nynke en haar vriendinnen over: Kerstmis! En de uitdagingen, teleurstellingen, moetjes en mooie momenten die daarbij komen kijken.

Seks met: Mignon Nusteling!

Relatietherapeut drs. Nynke Nijman (@nynkenijman) gaat in deze aflevering in gesprek met Mignon Nusteling (@mignonnus) over Seks, Relaties en Liefdes!

Sextoys binnen je relatie

In deze aflevering bespreken we alles op gebied van sextoys binnen je relatie. Hoe begin je erover en maakt het je seksleven...

Vluggertjes

Vluggertjes, de ramp van het huwelijk, enkel voor stiekeme romances, of een heerlijk intiem momentje dat ook binnen goede relaties prima mag?...

Seksspeeltjes Testen als Job

Relatietherapeut drs. Nynke Nijman (@nynkenijman) gaat in deze aflevering in gesprek met de Vlaamse professioneel seksspeetjes tester Miss Poppie (@miss-poppiess_poppie_reviews) .

De toys van november 2020

Iedere maand krijg je van mij een korte samenvatting van de meest opvallende seksspeeltjes die er momenteel op de markt zijn. Wat...

KIJK JIJ WEL EENS PORNA?

Het grote verschil tussen porno en porna is de vrouwvriendelijkheid. En daarmee bedoelen we niet dat het veel braver is, of soft (integendeel…) of dat er altijd een goed verhaal in zit (er wordt wél beter over nagedacht) of dat er alleen maar vrouwen bevredigd worden.

Kijk maar eens op: pornakijken.com