Pompoen en de drang van moeder natuur naar seks

347

Voeding is een van de meest besproken onderwerpen in het dagelijks leven. En dat is niet voor niets; voeding  heeft volgens vele wetenschappers, eetpioniers en ervaringsdeskundigen (jij als eter) wonderbaarlijke functies. Van het ene voedingsmiddel weten we echter meer dan van het ander. We kunnen wel aannemen dat pizza echt een afrodisiacum voor mannen is en dat chocolade vrouwen kan opwinden, maar hoe zit het nou echt?  Veel wetenschappelijk bewijs is er namelijk niet altijd. Waar we wel naar kunnen kijken zijn de eigenschappen van voedingsstoffen die in hoge mate in bepaalde voedingsmiddelen voorkomen. In het lust-rapport onderzoeken we welke voedingsmiddelen een rol kunnen spelen bij het genot onder de lakens en bij onze vruchtbaarheid.

Pompoenpitten
Het eerste voedingsmiddel dat we onder het vergrootglas leggen is de pompoenpit. Waarom? Omdat er héél veel vitamine E, zink en magnesium in zit. En je raadt het al, die vitaminen en mineralen spelen ergens, deep down, dus wel een rol bij onze drang van moeder natuur naar seks.

Vitamine E
Vitamine E, ook wel alfa-tocoferol, is een vet-oplosbare vitamine en belangrijk voor de aanmaak van  het mannelijk hormoon: testosteron. Het hormoon wat mannen tot echte mannen maakt. En wie wil er nou geen een echte man? .. Precies!

Zink
Zink is een spoorelement dat een rol speelt bij onze vruchtbaarheid. Dus zowel voor mannen als vrouwen een reden om van pompoenpitten te genieten!

Magnesium
Magnesium is heel belangrijk voor spieractiviteit en je spieren heb je natuurlijk niet alleen nodig als je in de sportschool aan het trainen bent voor die sexy sixpack of killer benen 😉 Bovendien voorkomt het kramp in bed!

Eerlijk is eerlijk, er zitten wel veel calorieën (574 kcal per 100 gram) in pompoenpitten, dus eet niet meteen een hele zak leeg onder het motto superfood of sexyfood. Met een handje pompoenpitten (20 gram) krijg je namelijk ook al 47% van je dagelijkse vitamine E behoefte, 31% van je magnesiumbehoefte en 18% van je zinkbehoefte binnen. Gelukkig zijn er daarnaast nog veel meer producten die je kunt eten om de percentages aan te vullen tot 100%.  Gewoon lekker variëren!


Een stemming verhogend recept om je vingers bij af te likken: rauwe mueslirepen met pompoenpitten


Ingrediënten

100 gram dadels
40 gram basis muesli (met rozijnen)
75 gram pompoenpitten
30 gram grof gehakte notenmix (pecannoten, amandelen en pistache)
3 eetlepels sesamzaadjes
1 eetlepel chiazaadjes
Optioneel: 30 gram fijngemalen hazelnoten (tot poedervorm)
Voor de topping: Sesamzaadjes of kokosrasp

 

 

 

 

 

Bereiding

  1. Voeg 2 eetlepels heet water aan de dadels toe en mix dit met een staafmixer tot een stevige pasta.
  2. Doe de pasta in een kom en kneed dit samen met alle andere ingrediënten goed door.
  3. Pak twee vellen bakpapier en stort op de ene vel de deegbal en leg het andere vel bakpapier erbovenop zodat je, zonder je handen vies te maken, de mueslireep kan vormen in de dikte die je wilt. Met een mes kun het deeg in mooie rechte, repen snijden. Aan te raden is om het ‘deeg’ eerst een uur in de koelkast op te stijven voor je ze in repen snijdt.
  4. Bestrooi de repen met kokos en/of sesamzaadjes.