donderdag 21 januari 2021

Ouderwets versieren.

Ouderwets versieren.
O

In de afgelopen week sprak ik drie keer mannen die mij iets zeiden waar ik aangenaam door verrast werd. Zij ervoeren namelijk allemaal hetzelfde probleem: Er werd niet meer versierd. In de kroeg, in de club, tijdens een feestje. Nergens waar zij kwamen zagen zij nog de mogelijkheid om eens ouderwets te flirten met dames. En dit lag niet alleen aan de dames, maar ook aan hen.

En dat was een probleem, want deze vrijgezelle veertigers zouden graag weer in contact komen met leuke vrouwen.

De mannen hebben 20 jaar geleden geleerd om vrouwen te versieren door een drankje voor hen te kopen, om oogcontact te zoeken, een praatje te maken, een dansje te doen. Maar nu lijkt er voor dat alles helemaal geen plek meer te zijn. Als zij met hun vrienden op stap gaan, wordt er verwacht dat zij de avond met hun vrienden doorbrengen. En hetzelfde gaat op voor de dames. Er is immers al zo weinig tijd om elkaar te zien. Maar ook is het gemakkelijker om bij hun vrienden te blijven, het is vertrouwd en ze hoeven hun versiertrucs niet uit de kast te halen. Want heel eerlijk: Deze zijn ze/we met de jaren kwijtgeraakt.

Met alle mogelijkheden die er zijn gekomen om met elkaar te communiceren, zijn we vergeten hoe het is om 1 op 1 met iemand contact te hebben. We weten niet meer hoe we flirten, versieren, drankjes aanbieden of dansen, zonder dat we elkaar eerder hebben gezien. Tegenwoordig ontmoeten we elkaar namelijk al eerder, op de telefoon. Of via het internet. Nummers worden uitgewisseld, profielen worden bekeken en met voorbedachten rade gaan we op een date.

Allemaal omdat het veiliger is en efficiënter in tijd, althans dat denken we. We denken dat we minder kwetsbaar zijn als we eerst wat berichtjes sturen, wat voorkennis hebben en kunnen aftasten of de ander ons wel interessant vindt zodat we niet bij voorbaat al een blauwtje lopen.

Maar wat blijkt: mannen van veertig plus willen weer versieren en hun charmes in de strijd gooien. Ze willen met een vrouw naar huis in plaats van met een telefoonnummer.

Dus dames, voor jullie die nog een veertig jarige man zoeken, gooi je haren los en waag het erop. Mannen willen versieren en willen hun best doen om jouw hart te veroveren. Ze moeten er alleen even aan herinnert worden hoe het ook alweer ging.

je hebt op ilvy.com gelezen:

Ouderwets versieren.

Home Lezen Achtergrond Ouderwets versieren.

VOLG JIJ ONS AL?

advertisment

AANRADERS

Vriendinnen over ‘Kerstmis’

Relatietherapeut drs. Nynke Nijman (@nynkenijman) gaat in deze ilvy podcast in gesprek met drie van haar beste vriendinnen: Jenn, Lies en Daan. In deze aflevering praten Nynke en haar vriendinnen over: Kerstmis! En de uitdagingen, teleurstellingen, moetjes en mooie momenten die daarbij komen kijken.

Seks met: Mignon Nusteling!

Relatietherapeut drs. Nynke Nijman (@nynkenijman) gaat in deze aflevering in gesprek met Mignon Nusteling (@mignonnus) over Seks, Relaties en Liefdes!

Sextoys binnen je relatie

In deze aflevering bespreken we alles op gebied van sextoys binnen je relatie. Hoe begin je erover en maakt het je seksleven...

Vluggertjes

Vluggertjes, de ramp van het huwelijk, enkel voor stiekeme romances, of een heerlijk intiem momentje dat ook binnen goede relaties prima mag?...

Seksspeeltjes Testen als Job

Relatietherapeut drs. Nynke Nijman (@nynkenijman) gaat in deze aflevering in gesprek met de Vlaamse professioneel seksspeetjes tester Miss Poppie (@miss-poppiess_poppie_reviews) .

De toys van november 2020

Iedere maand krijg je van mij een korte samenvatting van de meest opvallende seksspeeltjes die er momenteel op de markt zijn. Wat...

KIJK JIJ WEL EENS PORNA?

Het grote verschil tussen porno en porna is de vrouwvriendelijkheid. En daarmee bedoelen we niet dat het veel braver is, of soft (integendeel…) of dat er altijd een goed verhaal in zit (er wordt wél beter over nagedacht) of dat er alleen maar vrouwen bevredigd worden.

Kijk maar eens op: pornakijken.com