vrijdag 22 januari 2021

Het verlangen…

Het verlangen…
H

Het verlangen is een vreemd ding zo lijkt het. Als we net iemand leren kennen lijkt het verlangen soms groter te zijn dan wijzelf. Het rijkt tot in de verte en neemt ons mee. Het gekke is dan ook dat we ons op een dag beseffen dat het verlangen niet meer zo groots is. Het verlangen neemt eerst wat af, is dan wat minder vaak aanwezig en lijkt vervolgens zelfs te verdwijnen. Tot onze grote frustratie, want jeetje wat is dat gevoel om naar iemand te verlangen fijn. Maar het verlangen neemt niet zomaar af en het verdwijnt ook niet zomaar. Het verlangen is iets, een gevoel, een state of mind, dat gevoed moet worden. Door zowel mannen als vrouwen.

En dat is precies wat we doen als we net iemand ontmoeten. Onze dagen vullen zich met fijne gedachten over de ander. We koesteren elk moment en spelen feilloos in op de spanning die er heerst. Onze agenda draait om die persoon en elk gesprek lijkt wel weer op die ene persoon terug te komen. Overal zien we wel mogelijkheden om even aan elkaar te zitten of om stiekeme gedachten te delen met de ander. We geven aandacht en genieten van de aandacht die we mogen ontvangen. We leven in het hier en nu en zijn ons bewust van de ander. We doen moeite voor onszelf en voor de ander. Iets wat we eigenlijk altijd zouden moeten doen, maar wat verdomde lastig blijkt in de alledaagse beslommeringen van het leven.

En achter die alledaagse beslommeringen zit ook het verlies van het verlangen verscholen. Andere zaken krijgen prioriteit en de vanzelfsprekendheid van de ander sluipt erin. Denk jij er nog elke dag aan om je mooie lingerie aan te trekken? Denk jij er nog elke dag aan om je vrouwelijk en sexy te voelen? Denk jij er nog aan om te fantaseren over een wilde vrijpartij later die avond terwijl je nog op je werk zit? Hoe vaak gaat het eigenlijk nog door je heen om je vriendin tijdens het koken vast te pakken en hartstochtelijk te zoenen? En hoe vaak handel je ook naar dergelijke gedachten? We vergeten te investeren in datgene wat we eigenlijk allemaal zo fijn vinden: een gevoel te verlangen naar seks, naar een ander. En dat is zo zonde!

Het verlangen moet je blijven voeden! Helaas heeft het nu eenmaal last van de jaren die verstrijken en zal je extra je best moeten doen om het toch te voelen. Wat jouw verlangen opwekt kan met de jaren veranderen, wees dus nieuwsgierig en onderzoek je eigen wensen en behoeften eens. Het is hierbij natuurlijk heerlijk om te denken dat je eigen partner je verlangen genoeg kan blijven aanwakkeren, maar helaas is dit lang niet altijd het geval. Soms heb je je fantasieën over anderen nodig om je verlangen naar je partner toe te blijven voeden. Maar dan moet je jezelf wel de ruimte geven om dit toe te laten en hiervan te kunnen genieten zodat jij en je partner vervolgens nog meer en langer samen kunnen genieten.

Liefs.

Drs. Nynke

P.S: Geef jezelf en je partner weer eens wat extra aandacht en laat je gedachten gerust eens vullen met stiekeme en ondeugende gedachten. Wees nieuwsgierig en ontdek jezelf en je partner!

je hebt op ilvy.com gelezen:

Het verlangen…

Home Lezen Achtergrond Het verlangen...

VOLG JIJ ONS AL?

advertisment

AANRADERS

Vriendinnen over ‘Kerstmis’

Relatietherapeut drs. Nynke Nijman (@nynkenijman) gaat in deze ilvy podcast in gesprek met drie van haar beste vriendinnen: Jenn, Lies en Daan. In deze aflevering praten Nynke en haar vriendinnen over: Kerstmis! En de uitdagingen, teleurstellingen, moetjes en mooie momenten die daarbij komen kijken.

Seks met: Mignon Nusteling!

Relatietherapeut drs. Nynke Nijman (@nynkenijman) gaat in deze aflevering in gesprek met Mignon Nusteling (@mignonnus) over Seks, Relaties en Liefdes!

Sextoys binnen je relatie

In deze aflevering bespreken we alles op gebied van sextoys binnen je relatie. Hoe begin je erover en maakt het je seksleven...

Vluggertjes

Vluggertjes, de ramp van het huwelijk, enkel voor stiekeme romances, of een heerlijk intiem momentje dat ook binnen goede relaties prima mag?...

Seksspeeltjes Testen als Job

Relatietherapeut drs. Nynke Nijman (@nynkenijman) gaat in deze aflevering in gesprek met de Vlaamse professioneel seksspeetjes tester Miss Poppie (@miss-poppiess_poppie_reviews) .

De toys van november 2020

Iedere maand krijg je van mij een korte samenvatting van de meest opvallende seksspeeltjes die er momenteel op de markt zijn. Wat...

KIJK JIJ WEL EENS PORNA?

Het grote verschil tussen porno en porna is de vrouwvriendelijkheid. En daarmee bedoelen we niet dat het veel braver is, of soft (integendeel…) of dat er altijd een goed verhaal in zit (er wordt wél beter over nagedacht) of dat er alleen maar vrouwen bevredigd worden.

Kijk maar eens op: pornakijken.com