BDSM 

BDSM staat voor Bondage – Discipline, Dominance – Submissive, Sadism – Masochism. Het is een verzamelnaam voor verschillende elementen die terug kunnen komen in het seksuele spel tussen mensen. Wereldwijd zijn er drie gehanteerde waarden waar je je aan moet houden bij BDSM: veiligheid, vertrouwen en vrijwilligheid.

Kinky  

Seks is kinky wanneer je er elementen van BDSM in terug laat komen, of wanneer je van ongewone seksuele activiteiten of stimulatie geniet. Het is het tegenovergestelde van vanille seks.

Vanille Seks  

Vanille seks is een term die vaak wordt gebruikt door BDSM’ers wanneer het gaat om seks waarbij geen hulpmiddelen gebruikt worden. Vanille seks wordt door veel stellen als de norm gezien, waarbij vooral het samen knuffelen, zoenen en strelen centraal staat.

Swingen  

Stellen kunnen swingen met andere stellen. Sommige stellen hebben seks met andere stellen, terwijl andere swingers het alleen goed vinden als er geflirt wordt. Je moet hier als stel duidelijke afspraken over maken met elkaar. Swingers kunnen elkaar ontmoeten in een parenclub.

Parenclub  

Een parenclub is een uitgaansgelegenheid waar stellen elkaar kunnen ontmoeten. Als beide stellen dat willen, kunnen ze ook seks hebben, maar dit hoeft niet altijd! Sommige stellen vinden het ook erg fijn om te kijken naar andere stellen die seks hebben, zonder dat ze zelf actief meedoen.