Goede seks is het nieuwe geloof!

Het kan verkeren in 50 jaar tijd. Werd in 1965 in menige kerk nog een maagdelijk huwelijk ingezegend waarbij man en vrouw elkaar eeuwig trouw beloofden, eind 2015 werd in het ‘realityprogramma’ Sex Academy door de deelnemende stellen elkaar een leven lang goede seks beloofd, het hoofddoel van het programma. We hebben ons toch fantastisch ontwikkeld, eindelijk helemaal van God los, de seksuele revolutie is voltooid: een leven lang goede seks!

Wat een treurnis. Na vijftig jaar zijn we nog steeds niet veel opgeschoten. Zeker, bloot komt ons meer tegemoet en we hebben misschien wat meer hulpmiddelen in de slaapkamer dan onze ouders, maar nog steeds laten we ons bedriegen. De Paus deed vorige generaties beloven dat men elkaar lief moest hebben en trouw moest zijn in goede en slechte tijden. Werd je als vrouw thuis verkracht of als man door je ega dagelijks gecastreerd: doorgaan, gewoon doorgaan, op gezag van een levenslang goed huwelijk. De economische zelfstandigheid van vrouwen, meer welvaart en een hoger opleidingsniveau brachten de Kerk de dolksteek toe.  Naarstig gingen we op zoek naar lustvollere beloftes en inmiddels doen media, gevoed door seksuologen, ons beloven dat er een leven lang goede seks in het verschiet ligt. Nog zo’n recent ‘realityprogramma’: Ik heb het nog nooit gedaan. Nou en? Ongetwijfeld ligt er al een nieuw programma op de plank: Ik doe het elke dag. Nou en?

De zogenaamde seksuele revolutie heeft afgelopen decennia nieuwe piketpaaltjes geslagen dat met seksuele vrijheid weinig te maken heeft. Mannen en vrouwen zijn nog steeds onzeker over seks omdat ze denken te móeten weten hoe het hoort. Met elkaar praten over seks gebeurt te weinig, mythes over echte mannen en vrouwen zijn er nog steeds, de seksuele moraal is behoudend (en dubbel!) en seksuele grenzen worden nog steeds bij tientallen procenten van ons overschreden.

Goede seks is het nieuwe geloof want net zoals God heeft iedereen het erover zonder te weten of het bestaat. De mens wil bedrogen worden.