Monday 26 October 2020

De naakte waarheid

De naakte waarheid
D

Ik geef het grif toe. Toen de vraag kwam om ditmaal een column te schrijven met als thema ‘open en bloot’ had ik direct de wildste fantasieën. Verzonnen en waargebeurde verhalen, weetjes over singles en seks(vakanties), vage geruchten en keiharde cijfers, ze tolden door mijn hoofd, streden om voorrang. Na een moment van bezinning kwam er een absurde herinnering bij me naar boven die in al zijn naakte waarheid de kern van ‘open en bloot’ wel wist te raken.

Voor de duidelijkheid, ik heb niks tegen bloot. Sterker nog, heerlijk hoor, om zo nu en dan in adamskostuum te recreëren. Tijdens een dagje sauna kijk je immers ook niet meer verschrikt op bij het zien van een stel harige witte billen, een paar gigantische hangborsten of een verschrompelde piemel meer of minder. En als je graag naar een nudistencamping gaat, dan weet je ook wat je te wachten staat: massa’s bloot. Helemaal prima. Maar er zijn grenzen.

Voor mijn open-en-bloot-herinnering moeten we wat jaartjes terug in de tijd. Naar die ene zomervakantie op een doodnormale camping in Noord-Italië. De kinderen zaten amper op de lagere school en na een dag vol zon, zwemplezier en Italiaanse ijsjes plantte ik het kroost buiten aan de tafel om ze van een snelle zomerse pasta di mama te voorzien.

‘Een meter of twee, drie voor de oogjes van mijn kroost ontspon zich een spontane striptease’

Op het veldje naast het onze waren twee Zwitserse meiden van een jaar of twintig neergestreken. In een piepklein tentje waar je alleen compleet gestrekt in en uit kan. Je kent ze vast wel, die ieniemienie tentjes waarin je je kont niet kan keren. Nou, dat deden de dames dan ook niet. Omkleden geschiedde pontificaal vóór het tentje. Pak ‘m beet zo’n metertje of twee, drie voor de oogjes van mijn kroost ontspon zich een spontane striptease. Het handdoekje werd nonchalant over een tak geworpen, het bikinibroekje vloog er vrolijk achteraan en vervolgens werd er poedelnaakt over het gras geparadeerd en recht voor onze neus neergestreken in een klein vissersstoeltje.

Wie nu denkt dat dit het hoogtepunt van de voorstelling was, moet ik teleurstellen. Terwijl de vorkjes met slierten spaghetti nog altijd voor de open mondjes van mijn kroost bungelden, spreidde één van die meiden langzaam haar benen en begon uiterst geconcentreerd met een nagelschaartje haar schaamhaar bij te knippen. De andere dame keek vol belangstelling toe. En ik? Mijn broek zakte er spontaan van af.

je hebt op ilvy.com gelezen:

De naakte waarheid

Home Lezen Column De naakte waarheid

VOLG JIJ ONS AL?

advertisment

AANRADERS

Relatieproblemen, angst of klachten door Covid-19?

Covid-19 heeft een impact gehad op een ieders leven en relaties. Voor sommigen is de relatieve rust heel goed geweest om opnieuw prioriteiten te stellen en te investeren in de eigen gezondheid. Voor anderen is Covid-10 vooral een bron van onzekerheid, onrust en stress geweest. Bij aanvang...

25. Vriendinnen over ‘Daten Met Haar Ex’

Relatietherapeut drs. Nynke Nijman (@nynkenijman) gaat in deze ilvy podcast in gesprek met drie van haar beste vriendinnen: Jenn, Lies en Daan.

Coming out, het feest van lesbisch zijn.

Het is Coming Out Day. De feestdag, jaarlijks op 11 oktober, waarop mensen uit de LHBTI-gemeenschap vieren dat ze voor hun geaardheid...

Trio op Texel (deel 2)

Hiervoor: Eva en David liggen in bed. David fantaseert voor haar een erotisch verhaal over Aisha, de hotelbediende die handdoeken was komen...

Trio op Texel (deel 1)

Wat een heerlijke dag is het toch. Lekker uitgeslapen, koffie en croissants op bed. Daarna wat kleren in een koffer met wieltjes...

Fantaseren

Is fantaseren oké? Ik ben Nynke Nijman en ik deel graag, als relatietherapeut en seksuoloog, mijn gedachten met jou in deze podcast!

KIJK JIJ WEL EENS PORNA?

Het grote verschil tussen porno en porna is de vrouwvriendelijkheid. En daarmee bedoelen we niet dat het veel braver is, of soft (integendeel…) of dat er altijd een goed verhaal in zit (er wordt wél beter over nagedacht) of dat er alleen maar vrouwen bevredigd worden.

Kijk maar eens op: pornakijken.com