Monday 26 October 2020

Waarom ochtendseks zo fijn kan zijn.

Misschien merk je wel dat jij bij die velen hoort die ochtendseks eigenlijk best prettig vinden.

Waarom ochtendseks zo fijn kan zijn.
W

Ochtendseks, een onbesproken onderwerp binnen veel relaties. Want wat is er nu fijn aan twee ongewassen, naar zichzelf ruikende, nog half slapende mensen die een intimiteit delen, zoals die met slechts enkelen kan worden gedeeld?

In onze mindset hebben we het veel te druk om in de ochtend aandacht voor elkaar te hebben. We mogen bij het wakker worden maximaal 2 keer snoozen en moeten ons vervolgens snel uit bed haasten. Maar als we 2 keer kunnen snoozen, kunnen we dan niet die 18 minuten ook heel ontspannen samen doorbrengen? Als we uitgeslapen zijn en nog half slaapdronken is het namelijk voor velen makkelijker om te kunnen genieten van elkaars aanraking dan wanneer we aan het einde van de dag niets liever willen dan onze ogen sluiten bij de geur van ons kussen.

Misgunnen we onszelf dan fijnere seks door seks te associëren met het moment waarop we naar bed gaan in plaats van het moment dat we wakker worden? Waarom is ochtendseks een pre ten opzichte van avondseks?

  1. Beide personen tonen zich als hun puurste kwetsbaarste zelf: geen make-up, geen gladgestreken haren, geen luchtjes, geen frisse adem en geen mooie kleding om de perfecte imperfectheden te verbergen.
  2. De dag heeft nog geen sporen achter gelaten. De een is nog niet in haar moederrol gekropen, de ander nog niet in haar rol als bazin. Beide beginnen op gelijke voet. Gedachten die zo goed weten hoe ze meester over ons moeten worden gedurende de dag, zijn slechts nog verscholen achter het opkomen van de zon.
  3. Onze zintuigen zijn nog niet zo geprikkeld: we staan nog open voor vrije interpretatie. Aanrakingen kunnen zich in hun puurste vorm laten leiden door wat goed voelt in plaats van door wat goed lijkt te zijn.
  4. Samen zo dicht mogelijk bij elkaar de dag beginnen maakt dat de aandacht wordt verlegd van de wekker naar elkaar.
  5. Je begint de dag samen, in plaats van in de avond pas samen te komen.

Geef het eens een kans. En misschien merk je wel dat jij bij die velen hoort die ochtendseks eigenlijk best prettig vinden.

je hebt op ilvy.com gelezen:

Waarom ochtendseks zo fijn kan zijn.

Home Lezen Achtergrond Waarom ochtendseks zo fijn kan zijn.

VOLG JIJ ONS AL?

advertisment

AANRADERS

Relatieproblemen, angst of klachten door Covid-19?

Covid-19 heeft een impact gehad op een ieders leven en relaties. Voor sommigen is de relatieve rust heel goed geweest om opnieuw prioriteiten te stellen en te investeren in de eigen gezondheid. Voor anderen is Covid-10 vooral een bron van onzekerheid, onrust en stress geweest. Bij aanvang...

25. Vriendinnen over ‘Daten Met Haar Ex’

Relatietherapeut drs. Nynke Nijman (@nynkenijman) gaat in deze ilvy podcast in gesprek met drie van haar beste vriendinnen: Jenn, Lies en Daan.

Coming out, het feest van lesbisch zijn.

Het is Coming Out Day. De feestdag, jaarlijks op 11 oktober, waarop mensen uit de LHBTI-gemeenschap vieren dat ze voor hun geaardheid...

Trio op Texel (deel 2)

Hiervoor: Eva en David liggen in bed. David fantaseert voor haar een erotisch verhaal over Aisha, de hotelbediende die handdoeken was komen...

Trio op Texel (deel 1)

Wat een heerlijke dag is het toch. Lekker uitgeslapen, koffie en croissants op bed. Daarna wat kleren in een koffer met wieltjes...

Fantaseren

Is fantaseren oké? Ik ben Nynke Nijman en ik deel graag, als relatietherapeut en seksuoloog, mijn gedachten met jou in deze podcast!

KIJK JIJ WEL EENS PORNA?

Het grote verschil tussen porno en porna is de vrouwvriendelijkheid. En daarmee bedoelen we niet dat het veel braver is, of soft (integendeel…) of dat er altijd een goed verhaal in zit (er wordt wél beter over nagedacht) of dat er alleen maar vrouwen bevredigd worden.

Kijk maar eens op: pornakijken.com